ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΟΥΣ – ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΥΧΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ θΕΣ/ΝΙΚΗΣ (1959)
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ θΕΣ/ΝΙΚΗΣ (1959)

ERROR CORRECTION – THE BOASTING LIE OF SIAMAKIS THAT REMAINS

Θεσσαλονίκη 4-11-2021

Καθώς ανακαλύπτω τα ψέματα του αντίχριστου Κωνσταντίνου Σιαμάκη που έχει πει εναντίον ποικίλων ανθρώπων, βρίσκω παράλληλα και τα ψέματα καύχησής του, εκείνα δηλ. τα ψέματα που λέει για να καυχηθεί όντας πεφυσιωμένος [= φουσκωμένος (η λέξη είναι παρμένη απ’ την εικόνα του φουσκωμένου κόκορα που στέκεται κυριαρχικά μέσα στο κοτέτσι του, και τη χρησιμοποιεί ο απ. Παύλος για να χαρακτηρίσει τους ταραξίες της εκκλησίας, Α΄ Κο 4,19)]. Και μου στέλνει ο Θεός και φίλους, που μου δείχνουν λάθη και ψευτιές του, ψευτιές που δεν μπορούσα να φανταστώ, όπως την ψευτιά ότι πέρασε πρώτος στο πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, το ότι πέρασε στην φιλοσοφική σχολή πρώτος, ο Σιαμάκης το είπε ΔΗΜΟΣΙΑ, και με ιδιαίτερη έμφαση, στην εκδήλωση του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης για την επέτειο 100 χρόνων από τη μάχη στα Πλατανούδια Τερπνής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα του Συλλόγου. Το βίντεο της εκδήλωσης θα το βρείτε στην διεύθυνση  https://www.youtube.com/watch?v=H3a0aMwvkk4  , και πιο συγκεκριμένα στο σημείο 4.07 έως 4.18 του βίντεο).

Ο αγαπητός και αδερφός εν Χριστώ και διδάκτωρ θεολογίας Γιάννης Στεφούλης επισημαίνοντας τα παραπάνω, έκανε το παρακάτω σχόλιο στη σελίδα μας:  

Σχόλιο , 10 Οκτωβρίου 2016.

«Αγαπητέ μου Μιχάλη, ο Σιαμάκης έχει έναν πολύ συγκεκριμένο προσωπικό λόγο να μην θέλει τις γυναίκες να πηγαίνουν πανεπιστήμιο, και να σπουδάζουν. Ένα προσωπικό κόμπλεξ που του δημιούργησαν οι γυναίκες όταν ήταν 18 ετών, ένα κόμπλεξ που δεν κατόρθωσε ποτέ του να ξεπεράσει.

Πιο συγκεκριμένα, όπως και σε εσάς τους μαθητές του επανειλημμένα έλεγε, ο κ. Σιαμάκης αναφέρει συχνά-πυκνά, ακόμη και ΔΗΜΟΣΙΑ [βλέπε παραπάνω βίντεο], ότι πέρασε πρώτος στη φιλοσοφική σχολή, το 1959. Δυστυχώς για τον αδίστακτο ψεύτη Σιαμάκη υπάρχουν και οι εφημερίδες... Και επειδή εκείνη την εποχή ήταν ελάχιστοι εκείνοι που περνούσαν στο πανεπιστήμιο, τόσο τα ονόματά τους, όσο και η σειρά εισαγωγής τους στις σχολές τους δημοσιεύονταν στις εφημερίδες. Διαβάζοντας λοιπόν την Μακεδονία της 15-11-1959 πληροφορούμαστε ότι ο κ. Σιαμάκης πέρασε στην φιλοσοφική σχολή δέκατος όγδοος (18ος)!!! Ναι, 18ος! Αυτό είναι που πέρασε μεταξύ των πρώτων, όπως έγραφε το 1985! Και, ακόμη χειρότερα, αυτό είναι που πέρασε πρώτος (!), όπως λέει σήμερα! Όμως η αίτια του συμπλέγματός του, που τον ταλανίζει μέχρι σήμερα, δεν είναι μόνον ότι πέρασε 18ος, αλλά ότι όχι μόνον ο πρώτος, αλλά και οι πέντε πρώτοι ήταν γυναίκες! Μάλιστα, γυναίκες. Γιατί μπορεί να θυμάται ακόμη, και να μας διαβεβαιώνει πως στην τάξη του «όλα τα κορίτσια ήταν στις επιδόσεις από το μέσον και κάτω, και δεν σπούδασε καμία» [Παιδεία, σελ. 137], όμως θέλει να ξεχνάει πως στην πανεπιστημιακή του "τάξη" όχι μόνοι οι πέντε πρώτες ήταν γυναίκες, αλλά ανάμεσα στους δεκαεφτά πρώτους οι δώδεκα ήταν γυναίκες. Δηλαδή, αυτό σημαίνει πως εκείνη την χρονιά τον κ. Σιαμάκη τον είχαν υποσκελίσει, στην σειρά επιτυχίας στην φιλοσοφική σχολή, 12 γυναίκες!!! Αυτό το γεγονός του δημιούργησε από τότε ένα τέτοιο σύμπλεγμα, από το οποίο δεν μπόρεσε ποτέ του να απαλλαγεί, παρά μόνον λέγοντας ψέματα, ή εκδηλώνοντας τον πιο ακραίο και αποκρουστικό μισογυνισμό, όπως τον εκφράζει «επιστημονικά με το γάντι» στο βιβλίο του Παιδεία.».

[Για το τελευταίο που λέει ο Γιάννης, δηλ. για τον μυσογυνισμό και ρατσισμό που πλασάρει ο Σιαμάκης προς τις γυναίκες, βλέπε και τη σελίδα μας, Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΣΙΑΜΑΚΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! , όπου σχολιάζουμε τις απόψεις του Σιαμάκη που εκφράζει ασύστολα για τις γυναίκες και την μειωμένης εμβέλειας διάνοιά τους στο βιβλίο του Παιδεία!]

Το παραπάνω σχόλιο του Γιάννη μαζί και με άλλα δικά μας σχόλια επ’ αυτού του θέματος, βάλαμε σε παλαιότερη δημοσίευση το 2016.

Όμως, μετά από παρατήρηση που μας έγινε πρόσφατα απ’ τον παρατηρητικό και σχολαστικό φίλο και αδερφό εν Χριστώ Νίκο, ότι η σειρά επιτυχίας που δημοσίευσε το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας δεν έγινε κατ’ απόλυτη σειρά επιτυχίας αλλ’ έγινε κατά αλφαβητική σειρά, εξετάσαμε καλύτερα τα ονόματα των επιτυχόντων και επαναδημοσιεύουμε σήμερα την σωστή σειρά επιτυχίας του Σιαμάκη στη Φιλοσοφική Σχολή, καταθέτοντας αυτά που βρήκαμε, δηλ. την αλήθεια. Χάριν τούτου, βάζουμε την φωτογραφία της εφημερίδας με τα ονόματα των τότε επιτυχόντων (1959):

Τμήμα της σελίδας της εφημερίδας Μακεδονίας (φύλλο της 15-11-1959) με τα ονόματα των εισαγομένων στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Όπως βλέπουμε, ο Σιαμάκης βρίσκεται στην 18η θέση. Όμως, αν παρατηρήσουμε τα αρχικά γράμματα των επιθέτων των εισαγομένων, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι υπάρχει ισοβαθμία σε μερικούς. Έτσι, στην 1η θέση βρίσκεται η Φιλιππίδου Άννα (Νο 1). Στη 2η θέση βρίσκεται η Στρατηγαρέα Σοφία (Νο 2). Στην 3η θέση υπάρχει ισοβαθμία για τους 3 επόμενους: Κωστοπούλου Μαρία (Νο 3), Λώλου Πηνελόπη (Νο 4) και Παπατριανταφύλλου Νίκη (Νο 5). Στην 4η θέση υπάρχει ισοβαθμία για τους 4 επόμενους: Αυγελής Νικόλαος (Νο 6), Δεληγιάννη Ειρήνη-Ελένη (Νο 7), Δώδου Αικατερίνη (Νο 8), Ήτου Μαρία (Νο 9) και Τσαπίρη Αγγελική (Νο 10). Και στη 5η θέση υπάρχει ισοβαθμία για τους 8 επόμενους: Βελίας Αθανάσιος (Νο 11), Γερούκη Βασιλική (Νο 12), Καραταράκης Ζαχ. (Νο 13), Κωστούλα Δέσποινα (Νο 14), Λαμπράκη Μαρίνα (Νο 15), Μαχαιράς Θεοχ. (Νο 16), Πατρίκιος Ιωάν. (Νο 17) και Σιαμάκης Κωνστ. (Νο 18).

Ο Σιαμάκης λοιπόν πέτυχε στη Φιλοσοφική με σειρά επιτυχίας 5ος και όχι 18ος. Έτσι αποκαθιστούμε την αλήθεια! Όμως δεν πέρασε 1ος. Συνεπώς το ψέμα παραμένει ψέμα! Και μάλιστα ψέμα καυχήσεως!

Το επιπλέον που έχουμε να πούμε εδώ και να διορθώσουμε ελαφρώς, είναι πάνω στο σχόλιο του αγαπητού Γιάννη, ο οποίος έθεσε το θέμα του της ψυχικής επίδρασης που είχε πάνω στον Σιαμάκη η επιτυχία των γυναικών που τον ξεπέρασαν. Ο Γιάννης βέβαια δεν ήξερε τότε την πραγματική σειρά της επιτυχίας του Σιαμάκη και θεώρησε αυτήν που φαίνεται στην εφημερίδα, όπως κι εμείς άλλωστε, και όπως θα έκανε ο καθένας που θα διάβαζε την εφημερίδα χωρίς να πολυπραγμονήσει προσεκτικότερα στα αρχικά των ονομάτων. Έτσι ο Γιάννης (όπως και ο καθένας) βγάζει το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που ξεπέρασαν τον Σιαμάκης ήταν 12. Με την αποκατάσταση όμως που κάναμε, οι γυναίκες που ξεπέρασαν τον Σιαμάκη ήταν 9, και άλλες 3 ισοβάθμισαν μ’ αυτόν.

Νομίζω όμως πως, όσον αφορά την ψυχική ταραχή που του προξένησαν αυτές οι πρώτες επιτυχούσες στη σειρά γυναίκες, ο σωστός αριθμός των οποίων (9) δεν παρουσιάζει σημαντική διαφορά με τον λαθεμένο 12, δεδομένου και των 3 που ισοβάθμισαν μ’ αυτόν και άρα είχαν την ίδια εξυπνάδα μ’ αυτόν. Συνεπώς εξακολουθούν να είναι 12 οι γυναίκες τις οποίες έπρεπε να θυμάται με θαυμασμό ο Σιαμάκης, έτσι ώστε να μην πέφτει σε ιδεολογικά σφάλματα ρατσισμού και μισογυνισμού, όπως τα εκφράζει μ’ «επιστημονικό τρόπο» στο Παιδεία!

Ξαναβάζουμε εδώ την σελίδα του Σιαμάκη όπου δημοσιεύει το Παιδεία: http://philologus.gr/6/82-/264-2012-03-25-20-48-44 , και από κει συνδέεστε στην, www.philologus.gr/files/PAIDEIA.PDF .

Νομίζω πως καταλαβαίνει ο κάθε αναγνώστης πώς συνδέονται στην ψυχή κάποιου τα ψέματα καυχήσεως με την θεώρηση περί κατωτερότητας για κάποιες κατηγορίες ανθρώπων. Κι όσο μεγάλος επιστήμων κι αν θεωρείται, κι όσα επιτεύγματα κι αν κάνει, κι όσο κι αν παριστάνει τον διδάσκαλο του ευαγγελίου με πλούσια κατηχητική και κηρυκτική δραστηριότητα όπως ο Σιαμάκης, στα μάτια του Θεού παραμένει ένας ψωροπερήφανος, καταφρονητής και ανάξιος λόγου που δεν χωράει στην βασιλεία του Θεού και ούτε φυσικά στην εκκλησία Του!

Αυτό φαίνεται ανάγλυφα στο λόγο του Κυρίου:

«Οὐ πᾶς ὁ λέγων μοι Κύριε Κύριε, εἰσελεύσεται εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν, ἀλλ᾿ ὁ ποιῶν τὸ θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. 22 πολλοὶ ἐροῦσί μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ· Κύριε Κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι προεφητεύσαμεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; 23 καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν.», Μθ 7,21-23.